Aktuelt

Våren har kommet, på tide å krype ned i en våt grøft. (T. Langseth)

Førere

Førere


De fleste klatrefeltene og noe av buldringen i Bø-området er beskrevet i "Klatrefører for Telemark" som kom ut i 2007.
Det har de senere årene blitt utviklet en del nye klatrefelt og buldreområder som også er vel verdt et besøk. Her vil vi derfor forsøke å samle eksterne førere for disse områdene: 

Erikstein

Erikstein har sett masse utvikling på buldrefronten siden Telemarksføreren kom ut. Da hovedsaklig på platået under den store Eriksteinveggen kjent som ANDRE og TREDJE ETASJE. Mange buldreproblemer er gått og det arbeides for tiden med en internettbasert fører gjennom nettstedet WIKIBOULDER.
Sjekk den ut og kom gjerne med konstruktive innspill angående utformingen slik at vi kan lage en så informativ fører som mulig frem mot Ballesteinsfestivalen i Bø. 


Nissedal
Hægefjell en oktoberdag.
Nissedal huser mye kvalitetsklatring over flere taulengder og har vært et yndet reisemål for Bø klatrere helt siden begynnelsen. Faktisk ble noen av de første rutene her klatret av nettopp klatrere fra det tidlige Bø miljøet. Klatringen i Nissedal er beskrevet i et par ulike førerverk. Rockfax har utgitt en minifører som kan kjøpes her. I tilegg har tyske Götz Wiechmann utgitt føreren Gå telemark som kan kjøpes blant annet her.  
I tilegg til dette florerer det en mengde rutebeskrivelser på internettet. Her kommer noen av disse:
Klatrefeltet Skoe er delvis beskrevet i Klatrefører for Telemark, men her har det skjedd MYE siden føreren kom ut så det er derfor laget en ny fører. Massevis av bra klatring og fremdeles potensiale for flere ruter.
Fører kan lastes ned her
Lars Christian tester "Grenlandsløypa" 7+/8- på Skoe.Klatrefeltet Bruskor er et spennende felt som ble utviklet i løpet av våren 2008. Feltet huser kvalitetesruter både på kiler og på bolt. Grunnet sin spesielle beliggenhet nede i et juv egner dette feltet seg ypperlig for klatring på varme sommerdager. Den ene siden av juvet er bratt og den andre er sva, dermed finnes et stort spekter av vanskelighetsgrader her.
Midlertidig fører kan lastes ned her. 
Tobias Brodahl på "Bæ Bø lille lam" 8 på Bruskor.
Boltene er nå kappet og ruten er repetert på kiler.  

  
Dette feltet er et lite felt i nærheten av Erikstein som ble utviklet av Tobias Brodahl. Det er foreløpig bare etablert 2 ruter her. Disse er imedlertid fine og verdt et besøk i seg selv. I tilegg er det boltet opp 2 prosjekter som ikke er gått ennå og det er potensiale for noen flere ruter. En liten fører for feltet kan lastes ned her.

Noen nye ruter er borret opp på Hemmelighetsveggen. Både til venstre og høyre for hovedveggen som er dekket i klatrefører for Telemark. Følgende kobling har en fører over disse nye rutene. I føreren står noen av linjene oppført som lukkede prosjekter, men siden dette er svært lenge siden er det fritt fram for alle. Det vites ikke om noen av rutene er gått etter at føreren ble laget. 

Isklatrecragget i Bø fremfor noe. Mye flott klatring på solid is, men også muligheter for en del oppsøkende klatring i brattere lende med krafsing på fjell. En mikslinje med noen bolter er etablert. Fører finnes her.

Klassiker på is. 2 taulengder grad WI3. Anbefales. Fører finnes her.