Aktuelt

Våren har kommet, på tide å krype ned i en våt grøft. (T. Langseth)

mandag 19. november 2012

Norges 4. beste tauklatrer bor i Bø.


Gammelt nytt for mange, men ikke desto mindre. NM i tauklatring gikk av stabelen forrige helg i en etter sigende temperaturmessig kjølig Sørmarka Arena i Stavanger. Det var imidlertid langt ifra kaldt på live strømmen til TV-Vest da Bø Klatreklubbs håp Joakim Louis Sæther entret arenaen for å kjempe om ære og berømmelse i dette prestisjetunge mesterskapet. 

Konkurransen gikk over to dager med kvalifisering på lørdag og finaler på søndag noe som passet vårt håp godt med tanke på at oppkjøringen til konkurransen har bestått av hard prosjektering på Reskjem og bicepscurls i buldrerommet. Etter tre hviledager på rappen deriblant en overraskende walkover på torsdagens buldrecup var mistanken om at noe var i gjære enorm da Louis bant seg inn i tauet før første kvalikkrute på lørdag. To flytt inn i det og taktikken var åpenbar, klatre fort for å unngå pumpen.
Første ruta på omkring grad 8- ble toppet i god stil og spenningen var derfor stor før neste rute.
Kvalikk to var hakket hardere og inneholdt blant annet en catch halvveis opp i ruta hvor svært mange andre falt av. Dynoen satt og Louis var videre til søndagens finale.

Før første crux på finalruta
Finalerutas første crux skulle dessverre vise seg å være i hardeste laget for en publikumsvennlig distinksjon av utøverne og bare Magnus Midtbø dro seg nevneverdig forbi og toppet ruta mens resten, inkludert vår mann måtte gi tapt her.

Resultatet ble dermed en svært imponerende fjerdeplass i NM 2012.

Klatregruppa i Bø gratulerer!    

Søndagens TV sending som for øvrig ble kyndig kommentert av tidligere Bø profil Henning Wang ligger ute til offentlig skue her. Louis begynner å klatre etter 32 minutter.

God stemning i intervjubua til TV vest.
Her kommer beskjeden om at alle de andre også har falt på samme sted. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar