Aktuelt

Våren har kommet, på tide å krype ned i en våt grøft. (T. Langseth)

tirsdag 8. mai 2012

Ballesteinfestivalen 2012


Historiens aller første Ballesteinfestival gikk av stabelen i Bø i Telemark i helga og det skulle bli en uforglemmelig opplevelse som frister til gjentakelse.  

Det anslås at et sted mellom åtti og hundre klatrere fra fjern og nær var innom festivalen i løpet av helga hvorav seksti av disse tilbrakte helgen på festivalens velutstyrte campingplass ved Erikstein.
God stemning på Ballesteincampen lørdag. 


Det er ingen hemmelighet at det var marginale flytt på steiner som stod i fokus, men det ble også slått et par åttetallsknuter i løpet av helgen. Vi kan blant annet gratulere nylig gjenvalgte NKF President Ole Karsten Birkeland med en overbevisende bestigning av ”Kroppskamp” (9-).

President Ole Karsten går "Kroppskamp" (9-) Ivrige festivaldeltakere var på plass allerede tidlig fredag og fikk omfavnet Telemarksgranitten i noen timer før regnet kom og markerte slutten på første festivaldag.
Lørdag våknet vi til strålende sol og det var klart for storinnrykk på Eriksteins nyutviklede Andre og Tredje etasje. Ivrige buldrere stod i kø for å repetere klassikerne, men også uløste problemer ble førstebesteget over en lav sko denne dagen.
Christer Maqvardsen Amundsen førstebestiger "Modulor" (7b+)

Dette var og dagen for den svært høytidelige konkurransen ”BALLESTEIN JAMSESSION 2012”. Her fikk deltakerne bryne seg på noe av det beste Erikstein har å by på, men også harde førstebestigninger ble belønnet med poeng.

Filmvisning i regi av Shitty Productions lørdag kveld.

På kvelden flippet Klatregruppa i Bø burgere og pølser til sårfingrede festivaldeltakere mens det snurret fersk Font-klatrefilm fra undergrunnselskapet Shitty Productions på storskjerm. Etterpå ble det storstilt premieutdeling med råflotte premier fra NKF, Petzl, Black Diamond og fjellsport.no.
Vinner av kvinnenens Ballestein Jamsession 2012. Mari A. H. Salvesen


Bjørn "Baris" Sætnan fornekter seg ikke. Vinner av herrenes Ballestein Jamsession 2012. 

Godt hjulpet av ymse hjemmebrygg eskalerte festen til oksygenfattige høyder og bortsett fra kulda minnet det hele til tider mer om fullmånefest på Ton Sai enn klatrefestival i Telemark. Noe søndagens oppmøte blant steinene også bar preg av.

Jaggu ble det ikke bratt på lørdagskvelden også. 


Linda tester "Bø kunst" (6b) 

Bjørn "Baris" Sætnan går "El Comandante" (7a+)  

Christer Maqvardsen Amundsen tester "Trommevirvel" (7a)


BallesteincampGrillings

Klatregruppa flipper BØRGERS og DAGGS

Joakim Aae rydder opp. "El Comandante" (7a+)


Jokke går "El Comandante" (7a+)

Premiedryss lørdag kveld

Klatregruppa i Bø ønsker å takke alle samarbeidspartnere og lokale støttespillere  i forbindelse med arrangementet og vi ønsker alle velkommen tilbake til neste år.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar